Pazaryerlerinde nasıl mağaza açabilirim? Nereye başvurmalıyım?

GittiGidiyor, n11, Trendyol ve Hepsiburada'da mağaza açmak için izlemeniz gereken adımları aşağıda bulabilirsiniz.

GittiGidiyor'da Mağaza Açmak

GittiGidiyor’da mağaza açmak için herhangi bir resmi başvuru yapmanız gerekmiyor. Yalnızca GittiGidiyor ana sayfasından “Mağaza Aç” seçeneğine tıklamanız ve karşınıza çıkan adımları takip etmeniz yeterli.

GittiGidiyor'da mağaza açmak ücretsiz olduğu gibi bir şirket sahibi olmanızı da gerektirmiyor. Ücretsiz GittiGidiyor mağazanızı açarak yine ücretsiz olarak 10.000'e kadar ürün listeleyebilirsiniz. 10.000'den fazla ürün listeleyecekseniz, GittiGidiyor'dan ek hak talep etmeniz gerekiyor.

GittiGidiyor'da mağaza açma ve ürün listeleme adımlarını detaylarını ilgili yazımızdan inceleyebilirsiniz: https://blog.ikas.com/gittigidiyorda-magaza-acma-ve-urun-listeleme-rehberi/

Hepsiburada'da Mağaza Açmak

Hepsiburada’da mağaza açabilmek için resmi bir şirketiniz olmalı. Eğer bir şirket sahibiyseniz, şirketinizin adına Hepsiburada’da bir mağaza açmak için Hepsiburada Üyelik Formu'nu doldurmanız gerekiyor.

Hepsiburada’da mağaza açmak tamamen ücretsiz.

Hepsiburada'da mağaza açmak için yukarıda belirttiğimiz üyelik formuyla birlikte, aşağıdaki belgeleri de Hepsiburada'ya iletmeniz gerekiyor:

Hepsiburada mağazanızı açmak için yapacağınız başvuruda dikkat etmeniz gerekenleri ilgili yazımızdan detaylıca inceleyebilirsiniz: https://blog.ikas.com/hepsiburadada-magaza-acmak-icin-guncel-rehber/

Trendyol'da Mağaza Açmak

Trendyol'da mağaza açabilmek için resmi bir şirketiniz olması gerekiyor. Eğer bir şirketiniz varsa (veya bir şirket adına başvuru yapacaksanız), doğrudan Trendyol Satıcı Başvuru Formu‘nu doldurmanız yeterli. Eğer şirket sahibi değilseniz, öncelikle bir şirket kurup ardından yukarıdaki formu doldurabilirsiniz.

Trendyol'da mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Trendyol Satıcı Başvuru Formu’nda sizden şirketinize dair şu bilgiler isteniyor:

  • Şirket Ticari Unvanı (Vergi levhasında bulunan unvan)
  • Şirket Türü
  • Vergi Kimlik Numarası
  • Ticari Sicil Numarası
Eğer varsa satış yaptığınız diğer pazaryerlerindeki dükkanlarınızın ve e-ticaret sitenizin linklerini de Trendyol Satıcı Başvuru Formu'nda belirtmeniz, başvurunuzun onaylanma ihtimalini artıracak ve onay sürecinin kısalmasını sağlayacaktır.

Trendyol'da nasıl mağaza açabileceğinizin detaylarını ilgili yazımızdan inceleyebilirsiniz: https://blog.ikas.com/trendyolda-magaza-acmak-cok-kolay/

n11'de Mağaza Açmak

n11’de mağaza açmak için öncelikle bir şirket (şahıs, anonim, limited vb.) sahibi veya ortağı olmalısınız. Eğer bir şirket sahibi veya ortağı iseniz, n11 Satıcı Üyelik Sözleşmesi'ni doldurup, aşağıdaki belgeleri de bu formla birlikte beyan ederek mağaza açılış başvurunuzu yapabilirsiniz.

n11'de mağaza açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Trendyol, kendi platformunda mağaza açacak Anonim, Limited, Komandit Şirketler ve Adi Ortaklıklardan aşağıdaki belgeleri talep ediyor:

Trendyol, Şahıs Şirketlerinden ise aşağıdaki belgeleri talep ediyor:

  • Güncel Faaliyet Belgesi
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi
n11 Satıcı Üyelik Sözleşmesi'ni doldurduktan sonra, üyelik aktivasyonu için formda girmiş olduğunuz telefon numarasına gelen kod ile doğrulama yapmanız ve ardından yukarıda listelemiş olduğumuz belgeleri tek tek başvuru ekranına yükledikten sonra “Evrakları Onaya Gönder” butonuna tıklamanız gerekiyor.

n11'de mağaza açma başvurusu ve ürün listeleme hakkındaki diğer detayları ilgili yazımızdan inceleyebilirsiniz: https://blog.ikas.com/n11de-magaza-acmak-icin-yapmaniz-gerekenler/